Follow Us on Twitter Be our fan on Facebook

Fawaz vs de Grote Geleerden

Het is duidelijk dat er in Nederland een splitsing is opgetreden tussen de moslims en dit is als sinds lange tijd gaande. Op internet en in het dagelijkse leven zijn er veel discussies en twisten over wie nou juist en fout is.

De broeders van Ahlu-Sunnah, de Selefies beweren dat Fawaz en co verkeerd bezig zijn. En aan de andere kant heeft men de groep van Fawaz die hetzelfde beweren over de Selefies. Het is moeilijk voor een beginner om te zien wie er nou gelijk heeft, en om een oordeel te vellen. Aangezien beide kanten veel claimen en er veel twijfels worden gezaaid en allebei lijken ze bewijzen te hebben.

Een tijdje geleden nam Fawaz Jneid, de imam van moskee as-Soennah in Den Haag een video op genaamd ''Fitnah at-Tabdee waarin hij sprak over de Selefie-broeders en vele zware uitspraken deed over hen, en zijn positie duidelijk maakte. Deze video is wijdverspreid en staat op de site van Fawaz al-yaqeen en masjid Tawheed Amsterdam.

Deze video Fawaz vs. de Grote Geleerden is een reactie op uitspraken die Fawaz Jneid heeft gedaan in deze video. In Fawaz vs. de Grote Geleerden zie je deze uitspraken met Nederlandse ondertiteling en beeld zoals ze op de site staan van Fawaz, en men kan de gehele video bekijken om te zien dat de stukjes niet uit context zijn gehaald. En vervolgens volgen er uitspraken van de grote geleerden, waarvan Fawaz ook beweert dat hij ze erkent en volgt en er worden van hen fataawa geplaatst op al-yaqeen.nl. Om te zien of Fawaz op een weg is gelijk aan onze grote geleerden als Shaykh Albanee, Shaykh Bin Baaz, Shaykh Uthaymeen, Shaykh Muqbil, Shaykh Abdul-Muhsin al-Abbaad Shaykh Saalih as-Suhaymi, Shaykh Mohammed Ibn AbdulWahhaab Marzooq al-Banna, Shaykh Fawzaan en nog vele anderen.

Want het is belangrijk dat wij ons vasthouden aan deze grote geleerden.

Overgeleverd door Ibn Abbaas radiyaAllaahu 'anhumaa dat de Profeet salallaahu aleyhi was sallam zei: De baraka is bij jullie Groten (Geleerden).

Al Haakim verklaarde deze hadieth authentiek in al Moestadrak, Ad Dhahabie stemde hiermee in at Takhlies, net als Al Imaam al Albaanie in zijn Silsilaah as Saheehah.

Oordeel zelf.

Ik hoop dat onze broeders en zusters die bij de Dawah van Masjid Soennah en Fawaz zitten, hierdoor begrip krijgen voor de Sunni-jongeren die afstand hebben genomen van Fawaz en zijn Dawah. Veel van deze mensen zaten eerst bij Fawaz en volgden lessen van hem en zijn studenten. We zijn niet van hem weggegaan omwille van geld, of een andere wereldse reden. Net zoals ik eerst omwille van Allaah van Fawaaz hield en net zoals vrijwel iedere jongere die kennis wil opdoen in Nederland bij de Dawah van Fawaz en zijn studenten terechtkwam, heb ik nadat zijn ware aard duidelijk voor mij werd omwille van Allaah afstand van hem genomen. Wal-hamdullilaah.

Fawaz vs de Grote Geleerden

Oordeel zelf.
Fawaz vs de Grote Geleerden Deel 1Fawaz vs de Grote Geleerden Deel 2Fawaz vs de Grote Geleerden Deel 3Fawaz vs de Grote Geleerden Deel 4

Verheldering van de Waas in de Manhadj van Fawaaz

0 reacties:

Een reactie posten

Live duroos