Follow Us on Twitter Be our fan on Facebook

Moet je adviseren voor het weerleggen?

Een voorwaarde bij het weerleggen om eerst te adviseren? – Shaykh Muhammad Nasiruddin al-Albani rahimahoe Allaah

Na het spreken over de bid’ah van Al-Muwaazanah (dat je de goede punten van een persoon moet noemen bij het weerleggen) komt men bij de volgende vraag:
Vragensteller: “Hiervan vertakt de uitspraak van sommigen, of sommigen van hen stellen het als een voorwaarde, om precies te zijn. Dat als men een weerlegging maakt dat het altijd nodig is om degene die weerlegd wordt eerst een kopie te geven, zodat hij het kan lezen voordat het gedrukt wordt. En hij zegt dat dit de methodologie (manhadj) van de Salaf is.”

Shaykh: “Dit is geen voorwaarde, maar als dit makkelijk is en men hoopt hiermee eenheid te bereiken, zonder deze zaak te verspreiden onder andere mensen, dan is dit zonder twijfel een goede zaak. Maar om het ten eerste als voorwaarde te stellen en ten tweede als algemene voorwaarde, dit behoort in geen geval tot wijsheid. En de mensen, zoals jullie allemaal weten, zijn mijnen, zoals de mijnen van goud en zilver. Dus degene van wie je weet dat hij met ons is op dit pad en op de methodologie en hij accepteert adviezen. En jij hebt naar hem geschreven, zonder zijn fouten bekend te maken. En jij vindt dat dit hetgeen is dat je op zijn minst kan doen. Dan is dit een goede zaak. Maar dit is geen voorwaarde. En zelfs al was dit een voorwaarde, dan zou men hiertoe niet in staat zijn. Hoe zul je aan zijn adres komen? En hoe zul je het naar hem sturen? En vervolgens, zal een antwoord van hem je bereiken of niet? Dit zijn allemaal zaken die je je goed kan inbeelden.”

0 reacties:

Een reactie posten

Live duroos