Follow Us on Twitter Be our fan on Facebook

advies van Shaykh al-'Allaamah Saalih as-Suhaymee aan Fawaaz Djneid

Assalaamoe Alaykoem Warahmatoellaahi Wabarakaatoehoe Op 4-2-2011 gaf Dhr.Fawaaz Djneid, Imaam en Moefti van Moskee Soennah, een vrijdagspreek in zijn moskee in Den Haag. Onderwerp hiervan was de huidige onrust in de Islamitische landen waaronder Egypte. De preek is op www.al-yaqeen.com geplaatst onder de titel : براكين الغضب في مصر

De preek bevatte enkele beladen uitspraken gericht tegen de geleerden, als ook het ontkennen dat de ahaadieth uit de Soennah die gaan over het gehoorzamen van de leiders van toepassing zijn op de huidige leiders van de arabische landen, en de de geleerden die wel deze ahaadieth toepassen op de huidige situatie worden door hem uitgescholden en bestempeld als dienaren van de leiders en koningen en vele andere ernstige verwijtingen. Ook scheld hij de moslimleiders uit in zijn algemeenheid, en wie alles wil horen van de vele revolutionaire uitspraken van deze imaam kan terugkeren naar de audio van de desbetreffende preek.

Toen deze preek ons bereikte is besloten door studenten van kennis in Medinah om deze preek voor te leggen aan de mensen van kennis en om deze te laten beluisteren door de weledele geleerde Shaykh Saalih as-Soehaymie, voormalige hoogleraar aan de Islamitische Universiteit te Medinah en bekende prediker en docent in de Moskee van de Profeet in Medinah.

Nadat de Shaykh de preek had beluisterd is men na circa een week teruggegaan naar de Shaykh en daarbij is op zondag 27-02-2011 de volgende audio opgenomen.


0 reacties:

Een reactie posten

Live duroos